De Kust profiteert niet van 1 mei

Redactie KW

De toeristische sector aan de Kust profiteert voorlopig niet van 1 mei. Dat blijkt uit een rondvraag. De hotelbezetting is eerder matig in vergelijking met de voorbije weken. “Laat de mensen maar komen”, zegt directeur Linda De Mey van Toerisme Blankenberge. “Er zijn in alle hotelklassen nog kamers vrij.”

Doordat het Feest van de Arbeid dit jaar op een zondag valt, verliest de Kust een verlengd weekend. Toch nemen of krijgen veel werknemers een compensatiedag op maandag 2 mei. Het matige lenteweer kort na een zomerse paasvakantie doet echter een stormloop uitblijven.

Afwachten

Bij Toerisme Oostende spreekt Vincent Drouard van een opvallend afwachtende houding van de toeristen. “We stevenen zeker niet op een volzetting af”, luidt het. “Het 1 meiweekend komt wellicht iets te kort na de paasvakantie. Gelukkig zijn er enkele evenementen die voor een basisbezetting in een aantal hotels zorgen”.

De toeristische bedrijven aan de Kust kijken nu vol spanning naar het kustweerbericht. Zonnige en warme dagen kunnen immers ook nog veel dagtoeristen lokken. Voorlopig wordt voor zaterdag maximum 20 graden Celsius verwacht, voor zondag 18 graden.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier