De kust is volzet op 15 augustus

Redactie KW

De kust is volzet tijdens het weekend van 15 augustus. In geen enkele badplaats is er nog een hotelkamer te vinden. Dat blijkt uit een rondvraag bij de toeristische diensten. Enkel in Oostende werd nog een kamer gevonden. Maar die zal wellicht ook ingenomen worden.

15 augustus is traditioneel de drukste dag voor de toeristische sector aan de kust. Nadien neemt de drukte wat af. “Alles is volzet”, klinkt het bij Toerisme Knokke-Heist. “Er zijn geen kamers mee vrij. U belt best vrijdagmorgen na 9 uur nog eens terug of er misschien kamers zijn vrijgekomen door annulering. Maar dat kunnen we niet garanderen”, luidt het bij Toerisme Blankenberge. “We zitten deze week en het volgende weekend volledig vol”, klinkt het bij Toerisme De Panne.

De hoeveelheid dagtoeristen is afhankelijk van het weer en de weersvoorspelling. Het kustweerbericht op www.kustweerbericht.be voorspelt momenteel temperaturen tot 25 graden op zaterdag en 21 graden op zondag. De zuidwestenwind zal waaien aan 4 tot 5 Beaufort terwijl de kans op neerlag lager is dan 20 procent. Volgens de weersvoorspellers zal er zowel
aan de West- als de Oostkust 5 tot 6 uur zonneschijn zijn.

Op verschillende plaatsen aan de kust vinden op 15 augustus ook evenementen plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier