De hele familie Cool uit de Oude Molenweg heeft de sportmicrobe aardig te pakken

Redactie KW

Sporten belangrijk en gezond ? Dat vindt de Moorsleedse familie Cool alvast. Vader Johan, moeder Martine en de kinderen Hannes, Harold en Helen, allemaal doen ze aan sport. Samen ? Neen, ze hebben elk hun favoriete sport, die ze vol passie beoefenen.

De familie Cool woont rustig en landelijk gelegen, in de Oude Molenweg. Vader Johan is 45 en sport al van jongsaf aan. „Ik heb altijd gevoetbald. Bij heel wat ploegen, zoals Oostnieuwkerke, Pittem, Kruiseke, Moorslede en Westrozebeke. Daarna beoefende ik liefhebbersvoetbal en minivoetbal, bij de veteranen, in het Roeselaarse. Vandaag ben ik nog altijd lid van de Bataviaboys in Roeselare en de veteranen in Gits.”

Veel trainingen

Ook echtgenote Martine Desnouck (46) doet aan sport. ,,Al is dat niet intensief”, geeft ze toe. ,,Maar ik ben lid van de damesturnclub in Moorslede en probeer toch wekelijks mijn uurtje turnen mee te pikken.” De sportmicrobe gaven Johan en Martine in elk geval door aan de drie kinderen, want ze beoefenen alle drie sport in competitieverband. Hannes (22) en Harold (20) zetten hun eerste sportieve stappen op een voetbalveld. Beiden doorliepen de jeugdopleiding bij SK Roeselare, het huidige KSV. Terwijl voetbal niet Hannes’ ding bleek te zijn, voelt Harold zich uitstekend thuis op een voetbalveld.

In de zomer, als de voetbalcompetitie stil ligt, vergezellen ze hun andere zoon Hannes naar de triatlonwedstrijden. Al was dat niet zijn eerste liefde. Hannes : ,,Ik begon met voetballen op mijn zesde en werd ook lid van de Moorsleedse zwemclub De Jonge Dolfijnen. Voetballen doe ik intussen al lang niet meer, zwemmen wel. Al is het meer dan zwemmen alleen.” Via een oom leerde Hannes duatlon, de combinatie van fietsen en lopen, kennen. ,,Op mijn zestiende schakelde ik over naar duatlon, daarna werd het triatlon, hetzelfde als duatlon, maar met zwemmen erbij.

Volleybal

Een compleet andere sport beoefent Helen (18) Cool. Net als broer Harold koos zij voor een ploegsport : volleybal. Als zesjarige kinderdans volgde ze danslessen in de dansschool Mattlis in Dadizele. Tot ze drie jaar later in een krokusvakantie een kennismaking en initiatie volleybal volgde in Moorslede, bij Ro Time Dynamivo. ,,Het beviel mij zo dat ik meteen lid werd van de club. Ik ben begonnen bij de E-jeugd en doorliep alle jeugdreeksen, tot de A-jeugd. Nu speel ik in de eerste ploeg die in tweede provinciale uitkomt. Op woensdag en vrijdag trainen we, op zaterdag volgt een match.” (VDD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 12 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier