De Halve Maan lid van Belgian Family Brewers

Redactie KW

De Brugse brouwerij De Halve Maan treedt toe tot de vereniging van de ‘Belgian Family Brewers’. Die vereniging groepeert nu dertien historische en familiale brouwerijen. De brouwerijen moeten trouwens voldoen aan strenge voorwaarden om lid te mogen worden.

Het bier moet volledig in België gebrouwen zijn door een familiebrouwerij die minstens vijftig jaar ononderbroken bier brouwt. Het bier mag ook niet als kopie onder een andere naam of met ander etiket verkocht worden.

Concreet betekent dit dat Brouwerij De Halve Maan voortaan drie bieren van het BFB-label mag voorzien. Het gaat over Brugse Zot Blond, Brugse Zot Dubbel Bruin en Straffe Hendrik, een traditioneel Brugs bier dat sinds een jaar weer volgens familiale recepturen wordt gebrouwen.

Brouwerij De Halve Maan was al in 1856 in handen van de Brugse brouwersfamilie Maes – Vanneste. Vandaag staat Xavier Vanneste (zesde generatie) aan het roer en kan De Halve Maan rekenen op ruime belangstelling in binnen- en buitenland, met tal van prestigieuze prijzen tot gevolg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier