De Haan redt klein kusthotelletje van de sloop

Redactie KW

Heel wat kleinere en vaak charmante kust- of strandhotels dreigen te verdwijnen onder de druk van vastgoedinvesteerders. Volgens het gemeentebestuur van De Haan gaat het om een tendens die al jaren bezig is en die het wil afremmen. Al voor de derde keer zijn ze er nu in geslaagd een hotel dat dreigde te verdwijnen van de sloop te redden.

Hotel Astel in De Haan was één van de vele kleinere hotels aan zee dat dreigde te verdwijnen. Vlaams Volksvertegenwoordiger en schepen in De Haan Wilfried Vandaele zegt dat een gemeente niet veel kan doen, maar dat ze wel probeert om dit soort kusthotels van de sloop te redden. “Het probleem bestaat aan de hele kust. Op toeristische toplocaties verdwijnen de hotels en er komen appartementen in de plaats”, aldus Vandaele.

Investeren in de toekomst

Voor dit hotel vond de gemeente een ondernemer die kon weerstaan aan het grote geld. Want er wordt voor die locaties veel geld geboden. Toch benadrukt de schepen dat het niet eenvoudig is om kusthotels voor de toekomst te bewaren. Vaak is vooral de goodwill nodig van een eigenaar die nog durft investeren. Hotel Astel zal nu volledig worden opgeknapt en tegen komende zomer moeten mensen er comfortabel kunnen logeren.

De Haan redt klein kusthotelletje van de sloop

Bekijk hier de reportage

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier