De Haan laat vaste strandredders vallen

Redactie KW

Kustgemeente De Haan zal komend vakantieseizoen enkel jobstudenten inzetten om de taak van strandredder te vervullen. Dat wordt bevestigd door de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV).

De strandreddingsdiensten aan de kust zijn meestal een gezonde mix tussen ervaren vaste redders en jobstudenten. Maar De Haan wil dit jaar de vaste redders vervangen door goedkopere jobstudenten.

“Dat is een beslissing van de gemeente, maar op zich hoeft dat geen probleem te zijn”, aldus An Beun van IKWV. “Elke strandredder moet aan de juiste voorwaarden voldoen, zoals de minimumleeftijd en uiteraard het behalen van het juiste diploma. Bovendien zijn de vaste redders in de minderheid. Het redderskorps bestaat voornamelijk uit jobstudenten”, zegt Beun.

IKWV begrijpt de lichte angst. De vaste redders hebben heel wat ervaring, die ze kunnen doorgeven aan de jonge lichting. “Maar de hoofdredder en de adjunct blijven ervaren mensen. Bovendien zijn er heel wat jobstudenten die ook al vele seizoenen meedraaien. Al mogen we een vakantiejob van twintig dagen niet vergelijken met iemand die een heel jaar meedraait. Bovendien krijgen strandredders om de drie jaar een volledige bijscholing”, aldus nog An Beun.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier