De Haan is decor van nieuwste Kiekeboestrip

Redactie KW

Vanaf 21 september start de voorpublicatie van Alle Eendjes, een nieuw spannend avontuur van de Kiekeboes. Het verhaal speelt zich af in de kustgemeente De Haan, in de Belle Epoque-wijk bij het alom bekende tramstationnetje. De auteur Merho zelf heeft een vakantieverblijf in de deelgemeente Wenduine. Het jaarlijkse Trammelantfeest en de residentie van Albert Einstein vormen het decor voor de lotgevallen van de Kiekeboes.

Een paar jaar geleden vond in de bibliotheek van De Haan een tentoonstelling plaats rond de stripfamilie de Kiekeboes. De contacten die burgemeester Christine Beirens en schepen van Cultuur, Bibliotheek en Jeugd Wilfried Vandaele toen met de auteur en de uitgeverij legden, leidden ertoe dat het nieuwste de Kiekeboes-avontuur zich afspeelt in de kustgemeente.

Meer dan een album

Maar de samenwerking tussen De Haan en de Kiekeboes houdt niet op bij het nieuwe stripalbum. In 2012 vieren de Kiekeboes hun 35e verjaardag en dat feest zal in De Haan niet onopgemerkt voorbijgaan. De Haan wordt in 2012 dé Kiekeboes-gemeente bij uitstek. Achter de schermen werken de gemeente en de uitgeverij volop aan de voorbereiding van dit feestjaar.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier