De grootste fan van Hazes woont in Lendelede

Redactie KW

Het is vandaag precies vier jaar geleden dat de Nederlandse volkszanger André Hazes overleed. Voor de fans was het dus een triestige dag, ook voor Martin Vanlierde uit Lendelede. Martin is vrachtwagenchauffeur en leerde André Hazes ooit persoonlijk kennen in een Amsterdams café. Nu heeft hij in huis zijn eigen Hazesmuseum, vol spullen van de Amsterdamse zanger.

De collectie Hazes-spullen in het museum van Martin Vanlierde uit Lendelede is indrukwekkend. Foto’s, een verzameling cd’s en dvd’s en de bekende hoed in alle maten: Martin is wellicht de grootste Hazesfan van het land.

Martin raakte bevriend met de volkszanger toen hij als vrachtwagenchauffeur in Amsterdam was. Sindsdien is zijn verzamelwoede van Hazes-spullen ongezien. Pronkstuk uit zijn collectie is een hemd.

“Dat hemd, ja, daarmee wil ik worden begraven. Ik wil iets aanhebben van André, omdat dat mijn leven is. En dat hemd heeft hij zelf gedragen? Inderdaad, in Ahoy.”

Het is vandaag precies vier jaar geleden dat André Hazes overleed. Voor Martin Vanlierde een biezonder moment.

“Die dag is vandaag heel emotioneel. Dan zie je ook aan zijn standbeeld dat er een traan wordt weggepinkt. Je ziet dat de mensen hiervoor leven. “Wat betekende André voor jou? Alles. Ik moet zeggen, dankzij André heb ik een goed leven, een schat van een vrouw en een kind.”

Vanmiddag nog is Martin naar Amsterdam vertrokken, waar meer dan duizend fans hun idool herdenken. Waar hij ook gaat, hij neemt André Hazes altijd mee, als tatouage op zijn linkerbovenarm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier