De Gouden Gerrit #2: Gegingegeugengie (Two Russian Cowboys)

31/12/13 om 08:39 - Bijgewerkt om 08:39

Bron: Kw

Gegingegeugengie: geen West-Vlaams nummer dat nog beter de eeuwige verwarring tussen de medeklinkers 'hee' en 'gaa' in de verf zet. Met dank aan Two Russian Cowboys, de intussen ter ziele gegane cultband uit het Kortrijkse.

Two Russian Cowboys is een groep die altijd enigszins onder de radar van het ruime publiek is gebleven maar er wél een trouwe schare fans van het eerste uur heeft aan overgehouden. De band bestond uit Bart Parmentier, Wim Vanwuytswinkel, Dick Descamps, Hugo Bourgeois en Luc Dufourmont. In 2003 brachten ze 'Unplugged Lowbat' uit, in 2005 gevolgd door 'Killem'. Op die laatste kregen ze zelfs gastmuzikanten over de vloer en niet van de minste: Piet Goddaer van Ozark Henry en Mauro Pawlowski van Evil Superstars, dEUS en tal van andere projecten. "In het begin - we spreken over het jaar 1984 - vonden we voor onze stijl de term 'country & eastern' uit", vertelt Hugo. "We vermengden akoestische punk met country-invloeden. Later kwamen daar ook surf à la Dick Dale en wat Americana bij."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!