De Gebroeders Degrave in première in de Grote Post Oostende

Redactie KW

Acteur Kurt Defrancq is druk aan het repeteren in Oostende. Vrijdag gaat daar de voorstelling ‘De Gebroeders Degrave’ in première.

De naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar in de 19de eeuw waren de Oostendse vissers voorpaginanieuws, ook in buitenlandse kranten. Ze leidden een avontuurlijk leven maar werden uiteindelijk tot de dood veroordeeld wegens piraterij.

Maar het boeiende levensverhaal van de broers in anderhalf uur op scène brengen bleek niet zo eenvoudig. Regisseur Dirk Opstaele : ” Uiteindelijk hebben we er drie bedrijven van gemaakt. Eerst en vooral brengen we twee fictieve personnages ten tonele, vissers, arbeiders uit de vismijn eind 19de eeuw. Mensen die hen zouden kunnen gekend hebben en die roddelen over de Degraves”.

In het tweede bedrijf kruipen beide acteurs in de huid van twee archivarissen. In het derde en laatste bedrijf spelen ze de broers zelf in de gevangenis nadat ze te horen kregen dat ze ter dood zijn veroordeeld. Overmorgen gaat ‘De Gebroeders Degrave’ in première in de Grote Post in Oostende. De voorstelling speelt er ook nog zaterdag en zondag.

(T.N./N.D.)

Meer vanavond in het nieuws van Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier