De ‘familie DJ’ woont in Aartrijke: van Django en Djerko tot Djythana en Djyvaro

Redactie KW

Django, Djerko, Djythana en Djyvaro: papa en mama Jan Willems en Lindsey Van Gierdeghom uit Aartrijke gingen tot vier keer toe niet over één nacht ijs om deze wel zeer originele namen voor hun kroost te bedenken.

“Wij houden van unieke en originele namen, maar het is niet de bedoeling dat onze kinderen worden uitgelachen met hun naam”, klinkt het. Jan en Lindsey gingen tot vier keer toe niet overhaast te werk om de wel zeer originele namen van hun kroost te bedenken. De kinderen maken daarentegen liep dan weer wel van een leien dakje. “Enkel onze tweede zoon Djerko was echt gepland. Hiervoor onderging ik een in-vitrofertilisatiebehandeling. De andere drie kwamen onverwacht, maar daarom zeker niet minder gewenst ter wereld! Van onze oudste was ik zelfs al op jonge leeftijd al zwanger”, begint mama Lindsey, die op haar 18de beviel van haar eerste baby.

Dankzij de countryclub

De inspiratie voor de namen putten Lindsey en Jan uit totaal verschillende bronnen. Maar één ding moesten alle voornamen gemeen hebben: ze moesten uniek zijn. En daar hebben Lindsey en Jan goed over nagedacht. “Ik hoor graag speciale namen. Als lid van de countryclub Tombstone, toen nog in Ruddervoorde, hoorde ik de naam Django vallen. Het is een echte countrynaam en er is ook een jazz-zanger met die naam (Django Reinhardt, nvdr). Wij vonden het wel mooi klinken en zo is het Django geworden”, vertelt Lindsey over waar ze de mosterd haalden voor de naam van hun eerste zoon.

Van een voetbaltrainer en een automerk

Voor hun tweede zoon wilden ze opnieuw een naam die begon met de letters ‘dj’ en eindigde op ‘o’. “Jerko Tipuric was de trainer van een voetbalploeg waar mijn man – een Club Bruggefan in hart en nieren niet graag de naam van noemt (lacht). We hebben die naam aangepast en zo ontstond Djerko. Djythana was dan weer een idee van mijn mama. Een naam die volgens haar afkomstig is uit Nederland”, vervolgt Lindsey. “En onze vierde? Langs de weg zagen we een Opel Vivaro. We vonden Vivaro wel mooi klinken. We hebben er ‘dj’ voor geplakt en de schrijfwijze veranderd. Zo was de vierde naam een feit…”

(BC)

Dat, en ook over hoe het is om vandaag de dag te leven in een groot gezin met vier kinderen, lees je vandaag vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier