‘De Deurzetters’ uit Oostvleteren kunnen niet zonder humor of muziek

Redactie KW

Het komisch en muzikaal duo ‘De Deurzetters’ bestaande uit Johny Vandorpe en Eric Vanhoucke werkt aan een nieuwe show waarmee ze willen rondtrekken in rusthuizen.

Johny Vandorpe (61) en Eric Vanhoucke (61) vormen sinds 2011 samen De Deurzetters. “We brengen een gevarieerde show met muziek uit de jaren zestig, zeventig tot de hedendaagse schlagers. Vooral romantische nummers of liedjes uit het leven gegrepen genieten onze voorkeur. Zo is Johny meer de vertolker van het Nederlandstalige lied met favorieten als Will Tura, Eddy Wally en Jantje Smit. Ikzelf durf het wel eens in het Frans of het Spaans proberen, mezelf begeleidend op orgel of accordeon”, aldus Eric.

Derde leeftijd

De twee praten hun show steevast aaneen met veel humor en verklede sketches. “Meestal krijgen we de zaal vlotjes plat, slechts af en toe moeten we meer moeite doen om een wat stugger publiek los te krijgen.” De Deurzakkers worden vooral gevraagd voor feestjes van de derde leeftijd. Aan ambitie ontbreekt het de twee duidelijk niet. “We zijn bezig met het uitwerken van een show, waarmee we volgend jaar in de regionale rusthuizen willen rondtrekken.”

(NDO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier