De Crem wil overleg met Vlaamse collega’s over zonevreemde militaire camping Lombardsijde

Redactie KW

Wilfried Vandaele (N-VA) uit De Haan heeft in de senaat een vraag gesteld aan Defensieminister Pieter De Crem over de militaire campings aan de Vlaamse kust.

Dat het ministerie van defensie aan de kust nog campings heeft in de duinengordel, vindt Vandaele wraakroepend. “Die campings, in Lombardsijde en Koksijde, zijn zonevreemd, hebben geen vergunning en zijn verlieslatend.”, luidt het. “Nu het Vlaamse gewest de privécampings in de duinen verwijdert en saneert en de federale overheid militaire domeinen verkoopt, vraagt Vandaele dat Defensie een overeenkomst maakt met Vlaanderen. Minister De Crem liet een opening: hij wil praten met zijn Vlaamse collega’s om een oplossing te zoeken.

Campingsector

“Een camping in de duinen heeft niets met de verdediging van het land te maken”, meent Vandaele. “Dat privé-eigenaars hun camping in de duinen hebben moeten opgeven terwijl de overheid dat niet doet, is een kaakslag voor de campingsector. Die sector heeft in het verleden al aangeboden dat zij de militairen tegen gunstige voorwaarden wil opvangen”.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier