De Coene (sp.a) dringt aan op tijdelijke sluiting Kortrijks danscafé

Redactie KW

De burgemeester van Kortrijk, Lieven Libeer (CD&V), moet overgaan tot een onmiddellijke, tijdelijke sluiting van danscafé Da Shake op de Pottelberg. Dat zegt de leider van de sp.a-SLP-Groen!-fractie in de gemeenteraad, Philippe De Coene, naar aanleiding van enkele gewelddadige incidenten in de buurt.

Op zondagochtend 16 augustus werd een Fransman onder vuur genomen door onbekenden toen hij in de buurt van het danscafé een band aan het vervangen was. Hij raakte lichtgewond. Het was het voorlopig laatste incident in een hele reeks van achtervolgingen, vechtpartijen, messteken, valse bomalarmen,… in de buurt.

Philippe De Coene wijst met een beschuldigende vinger naar Da Shake en haar (voornamelijk) Noord-Franse bezoekers. Hij vraagt de burgemeester een tijdelijke sluiting te bevelen omdat hij binnenkort een verdere uitbarsting van geweld vreest. Hij vraagt zich ook af of er elk weekend verder politiemiddelen moeten ingezet worden om de overlast van één enkel danscafé tegen te gaan.

Burgemeester Libeer wil voorlopig niet tot een tijdelijke sluiting
overgaan. Hij overlegde wel al met de politie en de schepen van jeugd. Op woensdag 26 augustus zit hij met de buurtbewoners rond de tafel, de dag erop doet hij hetzelfde met de uitbater. Ondertussen komt er verhoogd politietoezicht op de site. (Bron: Belga)



Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier