De Bonte Os brengt lichtbaken in Roeselare

Redactie KW

Het uitzicht aan de kop van de vaart zal er over enkele jaren helemaal anders gaan uitzien. Niet alleen is er het stationsproject dat het uitzicht zal veranderen, maar ook het torengebouw van de familie Defever, in de Roeselaarse volksmond al bekend als ‘de wolkenkrabber’, ondergaat een gedaanteverwisseling. Bovenop de nu al 25 meter hoge toren komen nog eens twee verdiepingen.

Een baken van licht, dat is wat het hotel op de hoek van de Sint-Hubrechtstraat en de Steenhouwersstraat moet worden. Het gebouw is al vier generaties lang eigendom van de familie Defever. „Het pand zelf staat er sinds 1903 en is oorspronkelijk gestart als een beenhouwerij”, vertelt Ignace Defever van De Bonte Os, nog bekend uit de eerste reeks van ‘Chef in Nood’. „We speelden al een tijdje met het idee om er iets bij te doen. De vraag kwam er in het jaar 2008, net het jaar waarop de stad bezig was met het BPA van Krottegem aan te passen. Zo konden we verkrijgen dat er nog enkele lagen bijgebouwd mochten worden.”

Bar bovenaan

Er komen twee nieuwe bouwlagen. Op de onderste verdieping van de twee komen nieuwe kamers. „Vooral voorzien voor andersvaliden. Daarboven zullen we dan een bar installeren. We werken vooral met een metalen constructie en zoveel mogelijk glas rondom rond. Het is de bedoeling om een lichtbaken in Roeselare te worden. Hoe dat er precies zal uitzien, weten we nog niet. Dat moet een verdere studie aantonen. Het is de bedoeling dat we klaar zijn tegen eind 2013, begin 2014″, aldus Ignace. De werken starten rond de zomer van 2012.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier