De Bistronoom uit Oostende beste bierrestaurant ter wereld

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Het Oostendse restaurant De Bistronoom staat op de eerste plaats van zowel de lijst van de beste bierrestaurants als de lijst van de beste bierbestemmingen ter wereld. Deze wereldranglijsten worden gepubliceerd door RateBeer.com, één van de meest gerenommeerde websites in de internationale bierwereld. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een Belgisch restaurant zo hoog scoort.

Uit het niets stootte het bierrestaurant aan de Vindictivelaan zaterdag ineens door naar de 1ste plaats van de beste bierrestaurants. Op 2 staat The Lion’s Pride uit Brunswick, gevolgd door Ebenezer’s Pub & restaurant uit Lovell (beiden uit Maine, USA). Beide restaurants worden uitgebaat door Chris Lively. Nummer 4 is Sergio’s World Beers uit Louisville, Kentucky. De top-5 van ‘s werelds beste bierrestaurants wordt afgesloten door restaurant De Heeren van Liedekercke uit Denderleeuw.

Jachthaven

Dankzij het hoge waarderingscijfer (96,9) staat De Bistronoom ook op nummer 1 van de beste bierbestemmingen ter wereld. In de top-10 staan nog drie andere Belgische adressen: restaurant ‘De Heeren van Liedekercke’ (8ste plaats), brouwerij ‘Alvinne’ uit Moen (9de plaats) en geuzeherberg ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ uit het Vlaams-Brabantse Eizeringen (10de plaats).

De Bistronoom, gelegen aan de Oostendse jachthaven waar tevens de Mercator voor anker ligt, is eigendom van ladychef Stefanie De Vos (28) en Christophe Pelfrène (44). Met hun tweetjes baten zij sedert april 2009 dit bierrestaurant uit. Stefanie staat aan het fornuis en biersommelier Christophe doet de zaal. Stefanie is trouwens één van de 48 jonge chefs, die onlangs door Vlaanderen Lekker Land werden geselecteerd om de Vlaamse topgastronomie een gezicht te geven.

RateBeer.com wordt algemeen beschouwd als één van de belangrijkste rating-websites van de bierwereld. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. In 2010 registreerde RateBeer bijna 3 miljoen kwaliteitsbeschrijvingen.

De Bistronoom uit Oostende beste bierrestaurant ter wereld

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier