De 20 smakelijke koppen van Wout Beel in Roeselare

03/06/11 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:53

Wie in Roeselare komt, zal het de voorbije dagen ongetwijfeld al opgemerkt hebben : enkele 'smakelijke' koppen sieren het straatbeeld. Het gaat om twintig eigenzinnige portretten, telkens met een twist naar eten of voeding. De foto's zijn gemaakt door Wout Beel en kaderen in het thema 'Roeselare aan tafel'.

"Vanuit de dienst cultuur zijn we op zoek naar mogelijkheden om jonge kunstenaars van eigen bodem een duwtje in de rug te geven en tegelijkertijd om beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen", zegt Hilde Bekaert van de cultuurdienst. "We proberen dit te doen door de kunstenaars bij stedelijke projecten te betrekken. "We nodigden Sarah Van Hoe uit om het campagnebeeld voor Roeselare aan Tafel te ontwerpen en vroegen aan Wout Beel om een kunstproject uit te werken." De tentoonstelling van Wout Beel bestaat uit twee delen. Een fotoproject in open lucht met een vijftal fotokubussen op verschillende locaties en een tentoonstelling in Galerie Alfons Blomme, van 20 augustus t.e.m. 11 september, met een overzicht van de gemaakte portretten, aangevuld met ander werk van Wout Beel.

Choco of dipsaus

"Via een rondvraag en een oproep op Facebook maakte hij Roeselarenaren warm om samen met hem de uitdaging aan te gaan", vervolgt Hilde Bekaert. "In zijn foto-atelier werden hun koppen rijkelijk overgoten of bewerkt met een voedselingrediënt naar keuze." Het resultaat is een reeks van twintig niet-alledaagse portretten van de gewone man uit de straat. "Ze kijken u recht in de ogen, achter een masker van kaas of hesp, met make-up van choco of dipsaus."

(LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare... en in het centrum van Roeselare