Davidsfonds Aarsele stelt nieuw bestuur voor

Redactie KW

Na acht stille jaren, is het Aarseelse Davidsfonds opnieuw springlevend. Met een volledig vernieuwd bestuur wil de culturele vereniging elke drie maanden een activiteit op poten zetten en op tweede Kerstdag wordt het startschot gegeven met ‘West-Vlaanderen zingt Kerst’.

2008 was een jubileumjaar voor het Aarseelse Davidsfonds, want de vereniging bestond maar liefst 80 jaar. Toch verliepen de laatste jaren wat in mineur. „Maar we eindigen het jaar in schoonheid”, glimlacht schatbewaarder Walter Van Keirsbulck (61). „Rond de eeuwwissel gaf het toenmalige bestuur er de brui aan en was onze vereniging op sterven na dood. Onze activiteiten maakten amper 15 mensen warm, terwijl dat er vroeger 30 tot 40 waren. Vooral de opkomst van de commerciële televisie heeft ons pijn gedaan.”

Al die tijd zette Walter, samen met Guido Verstrynge (69), de werking in stilte verder. „Onze leden bleven genieten van de Davidsfonds-voordelen, maar we organiseerden geen activiteiten. Tot ik in september Ivan Van Cauwenberghe tegen het lijf liep. Ivan vroeg me hoe het met het Davidsfonds gesteld was en vond dat de vereniging nieuw leven moest ingeblazen worden. Ik zei hem dat we na Nieuwjaar eens zouden afspreken, maar diezelfde dag belde hij me nog terug ! Een week later stond er al een nieuwe structuur op poten. Neen, we hebben er geen gras over laten groeien”, grinnikt hij.

Sterke voorzitter

Samen met Ivan gingen Walter en Guido op zoek naar nieuw bloed. „We hadden eerst en vooral een sterke voorzitter nodig en die vonden we in de persoon van dokter Bart Du Chau. Hij was onmiddellijk gewonnen voor het idee.”

De nieuwe ploeg werd verder aangevuld met Dirk Van Zelen, Viviane Gelaude en pastoor Jozef Aernout.

„Een sterk team, maar we zijn nog op zoek naar jongeren. Wie de jeugd heeft, bezit de toekomst. Ondertussen tellen we alweer 25 leden en volgende week organiseren we onze eerste activiteit sinds lang : West-Vlaanderen zingt Kerst in de Sint-Martinuskerk op vrijdag 26 december. Het wordt een avond vol prachtige Vlaamse kerstlieden en we hopen op een 200-tal zanglustigen. Het doel is om elke drie maanden iets te organiseren en we zijn ervan overtuigd dat ons dat zal lukken”, besluit Walter hoopvol. (PVH)

West-Vlaanderen zingt Kerst : vrijdag 26 december om 16 uur in de Sint-Martinuskerk. Gratis toegang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier