David M. blijft in de cel voor moord in Oostende

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van David M. (33) met drie maanden verlengd. De Franstalige Oostendenaar beroofde Ryszard S. (66) in Oostende met messteken van het leven. Het blijft wachten op het psychiatrisch rapport.

Op zaterdag 20 oktober 2012 hadden David M. en Ryszard S. een ruzie over geld. Beide betrokkenen woonden in de Oostendse wijk Opex. Bij die ruzie in het appartement van het slachtoffer bracht M. de Poolse Belg met messteken om het leven. Volgens de verdachte greep het slachtoffer eerst naar het mes, en handelde hij dus uit wettige zelfverdediging.

Wachten op psychiatrisch rapport

“Het moraliteitsverslag is afgerond en zit in het dossier”, aldus Emily De Ceuninck, advocaat van David M. “Het blijft wel wachten op het psychiatrisch rapport. Als dat er is, kan de zaak afgerond worden.” De onderzoeksrechter stuurde al een brief naar het driekoppig college van psychiaters.

David M. liet vrijdagochtend zoals wel vaker verstek gaan voor de zitting van de raadkamer. Dat betekent niet dat hij zich zomaar neerlegt bij zijn aanhouding. In oktober probeerde de moordverdachte op de vlucht te slaan in het gerechtsgebouw van Nijvel. De ontsnappingspoging droeg niet ver en M. werd snel overmeesterd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier