“Davey was verlegen jongen zonder vrienden & hobby’s”

Redactie KW

Op het assisenproces in Brugge kwam woensdagnamiddag het moraliteitsverslag van slachtoffer Davey Vanden Berghe aan bod. Daaruit bleek dat Davey voor de buitenwereld een verlegen, maar vriendelijke jongen was. Volgens zijn ouders was hij thuis een moeilijk kind.

Christiaan Mechele en zijn vrouw Iris Vanden Berghe staan terecht voor de dood van Davey Vanden Berghe, de zoon van Iris. Hij overleed op 28 december 2004 aan een longinfectie in hun appartement in Oostende, te wijten aan sterke verwaarlozing en ondervoeding.

Davey woonde tot zijn 13 jaar bij zijn moeder en natuurlijke vader, door wie hij nooit erkend werd. In april 2001 trokken Davey en zijn moeder in bij Christiaan Mechele. Davey had een licht mentale handicap door een tekort aan zuurstof bij de geboorte. Na de kleuterklas volgde hij les in het bijzonder onderwijs.

In het lager onderwijs omschreven zijn leerkrachten en medeleerlingen Davey als een pesterige, impulsieve jongen die veel ruzie maakte. Hij was een leidersfiguur, was niet sociaal en had geen echte vrienden. Volgens zijn leerkrachten was hij wel goed van inborst en had hij mogelijkheden.

In het secundair onderwijs werd Davey omschreven als een stille, verlegen jongen zonder echte vrienden en hobby’s. De leerkrachten die als getuige aan het woord kwamen, bevestigden dat.

Volgens zijn moeder en stiefvader was Davey een moeilijk kind dat veel huilde en veel aandacht nodig had. “Hij was een doordrijver, een dief en een lieger. Hij was een moederskindje”, zeggen ze. Volgens zijn familie was Davey een eenzaat.

Later woensdagnamiddag komen leerkrachten en medeleerlingen van Davey aan het woord.

Donderdagvoormiddag worden er nog eens 15 getuigen opgeroepen, van wie een aantal psychiaters. Ook het het moraliteitsverslag van Mechele wordt dan voorgesteld. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier