Data voor huwelijken en doopsels verloren door computercrash

Redactie KW

Wie in Wevelgem trouwt of een kindje laat dopen neemt best opnieuw contact op met de parochie. Alle vastgestelde data voor 2009 stonden in een centrale agenda op de computer van de pastoor, maar nu is dat programma gecrasht. Pastoor Marc Frenay zit dan ook met de handen in het haar. De parochie biedt haar excuses aan.

Jaarmissen, huwelijken en doopsels worden voor de drie parochies van Wevelgem in één centrale computeragenda opgeslagen. En die gegevens zijn nu verloren gegaan, nochtans ging de pastoor er van uit dat de computerfirma back-ups maakte.

“Na een week zoeken naar back-ups hebben ze toch moeten vaststellen dat die er niet waren,” zegt pastoor Frenay. “Ik voel me een beetje beschaamd. De mensen vertrouwen erop dat je iets doet voor hen, ik hoop dat het vertrouwen snel weer hersteld wordt.”

De pastoor roept alle mensen op om hun data opnieuw door te geven.

Ook op de elektronische informatieborden in de gemeente en in de parochiekrant wordt het computerprobleem gemeld.

“Er zijn al veel mensen teruggekomen, maar ik denk dat er toch mensen uit de boot zullen vallen. Mensen bijvoorbeeld van buiten de parochie die gevraagd hebben om hun kindje hier te dopen.”

Even heeft de pastoor overwogen om het terug op de oude manier te doen en de data gewoon op te schrijven in een boek, “maar dat is passé,” zo besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier