Daphné Desmet krijgt straks moederdaggeschenken van Xaro, Xénia, Xyla, Xaria en Xyano

Redactie KW

Voor wie het mocht vergeten zijn: komende zondag 10 mei is het Moederdag. Een gezin waar deze feestdag zeker niet onopgemerkt zal voorbijgaan, is bij de familie Desmet. Filip en Daphné hebben vijf kinderen: Xaro, Xénia, Xyla, Xaria en Xyano. Vijf namen die beginnen met dezelfde weinig gebruikte letter. „Eens we ermee begonnen waren, moesten we voortdoen hé”, zegt Daphné Desmet.

„Ik wou iets speciaals en Filiep iets kort. Voor ons eerste kindje hebben we dan maar voor Xaro gekozen, omdat namen met een X niet veel voorkomen”, weet mama Daphné. „We hebben wel niet gezocht naar namen die een speciale betekenis hebben, maar gewoon uit een boekje de mooiste namen gehaald. Eens we begonnen waren met een X, moesten we daar mee voortdoen. En dat is het resultaat geworden”, aldus nog Daphné.

„Ik vind wel leuk dat Moederdag gevierd wordt”, gaat Daphné verder. „Een moeder mag wel eens in de bloemetjes worden gezet. Let op, soms vind ik het te commercieel geworden. Het is gemakkelijk om iets te kopen, maar komt het dan wel uit het hart? Daarom heb ik veel liever dat mijn kinderen iets maken. Dat komt recht uit het hart. Hoewel, door dit hier te zeggen, zullen mijn kinderen als ze te groot zijn om te knutselen misschien niets meer willen kopen”, lacht ze. (Annelies De Meyer)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier