Danny Verwulgen en Katleen Declerck in tv-programma ‘Schatten op zolder’

Redactie KW

Oostendenaars Danny Verwulgen (40) en Katleen Declerck (29) zijn dinsdag 5 september te zien in het nieuwe programma ‘Schatten op zolder’ op VIJFtv. Tv-figuur Peter Van Asbroeck en veiler Peter Bernaerts van het gelijknamige Antwerpse veilinghuis namen bij hen thuis, een oud herenhuis, twaalf waardevolle oude spullen mee en gingen ze veilen. Vraag is of Danny en Katleen 2.500 euro zullen binnenhalen om hun tuin en terras aan te pakken.

Danny Verwulgen is een rasechte Oostendenaar en klusjesman in BuSO-school Ter Zee en Leefschool De Vlieger. Katleen komt uit Ettelgem, maar woont al zes jaar in Oostende. Ze werkt deeltijds in een decoratiezaak en ontwerpt deeltijds bruidskledij als zelfstandig styliste. Hun zoontje Floyd is 14 maanden.

„Ik ben al elf jaar bezig aan de renovatie van dit grote herenhuis. Ik doe dan ook alles zelf”, zegt Danny. „Nu ben ik bijna klaar, maar tegen de zomer van 2009 moet alles af zijn. Dan willen we voor een jaar naar Italië gaan wonen. We zullen er enkele maanden werken en enkele maanden genieten van la dolce vita. Intussen komt iemand anders hier bij ons thuis wonen.”

Het programma Schatten op zolder is in Vlaanderen helemaal nieuw, maar bestaat wel al in het buitenland. Danny kende het concept en stuurde een mail toen hij op televisie een oproep naar kandidaten zag. „Katleen wist van niets”, bekent hij. „En ze wist nog altijd van niets toen ik kort daarop een telefoontje kreeg. Toen ze een afspraak maakten om eens langs te komen, heb ik het haar verteld. In maart of april kwamen ze een eerste keer kijken naar de spullen die we van de hand wilden doen.”(HH)

Schatten op zolder, dinsdag 9 september om 20.30 uur op VIJFtv.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 6 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier