Daniël Lapeire neemt afscheid van De Orpheonisten

Redactie KW

Het Ceciliafeest van de fanfare De Orpheonisten stond in het teken van het afscheid van muziekleraar Daniël Lapeire en het aantreden van nieuwe leerkrachten Trui Mergaert, Goele Vansevenant en Davy Willaert.

In de schoot van de koninklijke fanfare De Orpheonisten bloeit een unieke muziekschool. Jongeren van Moere en omstreken leren er de knepen van het vak op een aangename manier. Het succes van de school stoelt uiteraard op de kwaliteit van de lesgevers. Een van hen is Daniël Lapeire. Eigenlijk was, want vorige zaterdag nam hij afscheid als leraar. Hij werd tijdens het Ceciliafeest duchtig in de bloemetjes gezet door voorzitter Pol Staelens.

Daniël was de toegewijde en bekwame leraar klarinet en dwarsfluit. Talrijke muzikanten van de fanfare zijn Daniël erg dankbaar voor de vorming die hij hen gegeven heeft. Hij wordt opgevolgd door Trui Mergaert (klarinet) en Goele Vansevenant (dwarsfluit).

Lesgeverskorps

Trui Mergaert is een 44-jarige regentes. Ze volgde vijf jaar notenleer en zes jaar klarinet aan het conservatorium van Oostende, afdeling Gistel. Raar maar waar?: haar klarinet bleef 25 jaar in de kast liggen. Sinds 1999 speelt Trui opnieuw bij De Orpheonisten. Goele Vansevenant is een 23-jarige studente burgerlijk ingenieur. Zij kreeg haar opleiding bij Pol Staelens (notenleer) en Daniël Lapeire (dwarsfluit). Nieuw als lesgever percussie is ook de 21-jarige Davy Willaert. Hij studeert aan de Limburgse universiteit in Hasselt en hoopt master in de verkeerskunde te worden. Samen met Laura Zwertvagher (samenspel), Pol Staelens (notenleer), Henk Vanhove (koper) en Geert Vanhoutte (saxofoon) vormen zij het lesgeverskorps.

Het talrijk bijgewoonde Ceciliafeest in het ontmoetingscentrum werd voorafgegaan door een eucharistieviering die door de fanfare onder leiding van dirigent Geert Vanhoutte opgeluisterd werd.
(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier