Daniel Clarisse uit Zedelgem krijgt bizar bezoek aan de voordeur

Redactie KW

Daniel Clarisse kreeg op een doordeweekse voormiddag wel heel vreemd bezoek aan de deur. “Een deftige man in maatpak die zich voorstelde als Arie veranderde plots in een agressieve kerel, die me allerlei verwijten naar het hoofd slingerde. Ik was er niet goed van”, doet de Zedelgemnaar het bizarre verhaal.

Daniel Clarisse woont langs de Brugsestraat tussen Zedelgem en Aartrijke. Op een gewone dinsdagvoormiddag omstreeks half elf belde plots iemand enkele keren aan. “Ik maakte open en voor mij stond een heel deftige heer, die onmiddellijk aanstalten maakte om binnen te komen. Ik versperde hem de weg en vroeg naar de reden van zijn bezoek. Hij stak zijn hand uit en met een heel sterk Nederlands accent stelde hij mij voor om eerst nader kennis te maken. ‘Ik ben Arie en wie zijt gij…’, vroeg hij mij. Ik negeerde zijn vraag en vroeg hem nog eens naar de reden van zijn bezoek. ‘Eerst kennismaken en daarna zal ik zeggen waarom ik hier ben’, luidde zijn vreemde antwoord. Ik zei hem beleefd dat hij onder geen enkele voorwaarde zou binnenkomen. Plots werd hij erg arrogant en heel kwaad. Hij slingerde mij een heel resem grove scheldwoorden naar het hoofd.”

Onbekende nummerplaat

Naar de reden van de scheldtirade heeft Daniel het raden. “Ik had de indruk dat hij mij kwaad wilde maken om op die manier fysiek geweld uit te lokken. Toen hij merkte dat ik niet reageerde, liep hij naar zijn auto en vertrok hij richting Zuidwege.” Daniel kon wel zijn nummerplaat noteren. “Het was een zwarte personenauto van het grotere type met een Belgische nummerplaat. De politie kon de wagen niet traceren, het gaat om een nummerplaat die niet eens geregistreerd staat…”

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier