Dancefestival Land of Love is uitverkocht

Bij de kiss & ride-zone langs de Heidestraat v.l.n.r. de organisatoren Frederick Muys, Emma Couvreur, Frederik Decock en Frederik Desmet © Foto JS
Johan Sabbe

Het zat er al een tijdje aan te komen en op de vooravond van de festivaldag is het zover: de eerste editie van het dancefestijn Land of Love in Torhout is uitverkocht. Dat is schitterend voor de organisatoren van de vzw Festivents, die bovendien de zon aan hun zijde krijgen.

Land of Love heeft op zaterdag 26 augustus van 14 tot 2 uur plaats op een terrein van ruim twee hectare op de hoek van de Heide- en de Hillestraat, net naast de heilige graszoden van Rock Torhout van weleer. Er worden aan de ingang geen tickets meer verkocht. Met vierduizend aanwezigen, de vele medewerkers inbegrepen, is de maximumcapaciteit bereikt. De weersvoorspellingen zijn uitstekend: zon met af en toe wat onschuldige wolken.

Dr. Lektroluv headliner op het hoofdpodium

De kern van de organiserende groep bestaat uit Frederik Desmet, Frederik Decock, Frederick Muys en zijn vriendin Emma Couvreur. Verspreid over vijf podia zullen er in totaal 47 dj-acts te beleven vallen. Vier podia bevinden zich in een tent en zijn genoemd naar de natuurelementen: Water, Air, Fire en Earth. Met als genres rock, nineties en retro, Acid techno en hardstyle. Op het hoofdpodium Love, met een groot hart als blikvanger, is de Belgische dj Dr. Lektroluv de headliner, de man die met zijn groene masker de allures van de Hulk uitstraalt.

Verzoek om geen rugzakken mee te brengen

Er rijden om de tien minuten gratis shuttlebussen tussen het station van Torhout, zaal De Mast in de Industrielaan, de parking van Infrax in de Noordlaan en de festivallocatie. Bij de festivalweide zelf is er enkel parking voorzien voor de medewerkers en de vips. Langs de Heidestraat, waar zich de ingang bevindt, is er wel een kiss & ride-zone gecreëerd. Iemand met de wagen afzetten, kan dus perfect. Er is ook een ruime fietsparking.

Tijdens het festival zullen er bij wijze van animatie meer dan tien artiesten acts op de weide brengen. Uiteraard in het thema van de natuurelementen, dus ook met vuur. Op het einde van het festival wordt er vuurwerk afgeschoten.

Er bevinden zich lockers op het terrein om kostbare spullen in op te bergen. De festivalgangers worden gevraagd om vanuit veiligheidsoverwegingen geen rugzakken mee te brengen, al is dat strikt gezien niet verboden. Dertig securitymensen zorgen voor de bewaking. Er is ook uitgebreide cameracontrole.

Leuk extraatje: in een hoekje van de weide zijn er hangmatten aan palen bevestigd met de bedoeling er zalig te kunnen relaxen.

Zondag gratis familiedag voor de bevolking

Op zondag 27 augustus, daags na Land of Love, bieden de organisatoren de bevolking een gratis familiedag aan. Een mooi gebaar. Dat gebeurt van 14 tot 18 uur op de festivalweide (toegang via de Heidestraat). Jong en oud zijn welkom voor een namiddag met springkastelen, kindergrime, ballonacts, kinderdisco en het optreden van een tweetal muziekbandjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier