Dance-festival op hippodroom van Waregem deze zomer

Redactie KW

Waregem krijgt deze zomer een dance-festival op de hippodroom : hypeOdream.

Achter het evenement zit een tiental mensen, onder wie enkele ex-spelers van voetbalclub Zulte-Waregem. Het stadsbestuur van Waregem steunt het nieuwe dancefestival. De organisatie mikt op 3000 bezoekers. hypeOdream zal op zaterdag 20 juli plaatsvinden. Volgens gewezen doelman Pieter Merlier wordt het een dancefestival gericht op jongeren.

“We mikken op 20-tal DJ-acts verdeeld over 2 of 3 podia. Er zullen verschillende dance-stijlen zijn, een 7-tal per stage”.

De Stad Waregem, die voor 90 procent eigenaar is van de hippodroom, steunt het nieuwe muziekfestival. Daarmee profileert de paardenrenbaan zich steeds vaker als een allround evenementensite.

Kleine festivals

Kleine en middelgrote muziekfestivals hebben het steeds moeilijker. House Clubbing in Torhout ging vorig jaar niet door. In Kortrijk was er dan weer voor de laatste keer Boscorock en ook de organisatoren van Novarock nemen een sabbatjaar. Maar dat schrikt de initiatiefnemers van hypeOdream in Waregem niet af. Organisator Stijn Meert : “We zijn redelijk ambitieus. We mikken op zeker 3000 man en er is plaats voor meer. Natuurlijk komen wij struikelpunten tegen. Wij proberen ons te spiegelen aan evenementen in buurt die wel slagen en laten ons leiden door mensen met ervaring”.

Tickets

In maart gaat de website van hypeOdream online. Dan worden ook de eerste namen bekendgemaakt en start de ticketverkoop.

(L.D./A.D.)

Dance-festival op hippodroom van Waregem deze zomer

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier