Dan toch geen verkaveling op Klein Appelmoes

Redactie KW

Het Brugse stadsbestuur is niet langer voorstander van een verkaveling in het groene gebied Klein Appelmoes in Assebroek. Klein Appelmoes maakt deel uit van het natuurgebied Gemeneweidebeek. Het plan om daar 160 woningen te bouwen lokte fel protest uit van de actiecomité Klein Appelmoes. Maar de kans is groot dat het stadsbestuur bakzeil haalt.

Klein Appelmoes is een zeldzaam stukje groen in hartje Assebroek. Maar ruim 9 ha van dit gebied komt in aanmerking voor verkaveling. De actie groep Klein Appelmoes verzamelde zo’n 1800 handtekeningen om het project te laten schrappen. Dit woonuitbreidingsgebied zorgde ook in de Brugse gemeenteraad voor heel wat discussies. Het stadsbestuur overweegt nu de plannen te wijzigen.

opletten voor planschade

“Dus wat dat betreft is er nog altijd een beslissing van het college,” zegt burgemeester Moenaert. “Er valt over te spreken maar dan moeten we zeker oppassen voor planschade. Dat is één van de uitdagingen in dit dossier. Het is uiteindelijk niet de stad maar Vlaanderen die zal beslissen.”

De stad heeft al 32 ha aangekocht van de Gemenweidebeek, het gebied waar Klein Appelmoes deel van uitmaakt. Het actiecomité heeft hoop dat ook de 9 ha woonzone geschrapt wordt.

Klein Appelmoes maakt deel uit van het ruimtelijk uitvoeringsplan van het Brugs regionaal stedelijk gebied.

(jv/bv)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier