Dakdekker uit Harelbeke ontsnapt langs raampje cel

Redactie KW

De politie van Anderlecht start een intern onderzoek naar hoe een Een 25-jarige dakdekker uit Harelbeke vrijdagavond uit de cel is ontsnapt. Dat bericht De Standaard maandag.

De man zette de politie van Anderlecht goed voor schut. Toen hij door een politiepatrouille werd opgepakt en in het cellencomplex van het commissariaat werd gegooid, besloot de jongeman te ontsnappen. “Ik heb me opgetrokken aan de lamp die aan het plafond hing en heb met mijn voeten op het raampje boven de deur gebeukt”, zegt hij. “De siliconen scheurden. Ik kon het raam naar binnen trekken. Ik heb me daarna door het gat gewurmd en ben gewoon door het commissariaat naar de voordeur gestapt”, luidt het.

“Ongelooflijke ontsnapping”

Bronnen binnen het korps spreken van een ongelooflijke ontsnapping. “Er hangen camera’s in de cellen en in de gang van het cellencomplex. Je mag bovendien toch verwachten dat die cellen bewaakt worden?”.

Ontsnapte dader wil klacht indienen

De ontsnapte dader wil klacht indienen wegens mishandeling. Hij beweert op de grond te zijn geduwd en een trap in de lies te hebben gekregen.

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 13 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier