Daikin start Development Center in Oostende

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Daikin Europe stelde het Europees Development Center voor dat in Oostende van start gaat. Daikin doet voortaan in Oostende niet louter productie en verkoop, maar zal er ook aan ontwikkeling doen.

Daikin doet nu al in beperkte mate aan ontwikkeling van eigen producten, maar dat gebeurde tot nu toe toch voornamelijk in moederland Japan. Nu komt er in Oostende een Europees Development Center (EDC) met satellieten in Tsjechië en Duitsland, dat een ruime autonomie krijgt om innovatieve en energie-efficiënte alternatieven voor de traditionele verwarmingsoplossingen te zoeken.

Het EDC zal 200 personeelsleden tellen tegen 2015, waarvan 150 in Oostende. Momenteel doen er slechts een 57-tal mensen aan ontwikkeling van producten in Oostende. Daikin-topman Frans Hoorelbeke sluit niet uit dat er ingenieurs van Mutoh aan de slag kunnen. Het snijplotter- en grootformaatprinterbedrijf in Oostende zet 124 van de 170 personeelsleden aan de deur.

Tegen 2015 wordt voor 13 miljoen euro geïnvesteerd in het EDC, onder meer in een testkamer, een geluidskamer en een capaciteitskamer in Oostende. De testkamer is al in gebruik. Het kan er tot 25 graden onder nul zijn en er ligt sneeuw.

Daikin start Development Center in Oostende

Bekijk hier de reportage

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht). En vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier