Dahliaweekend Bredene verliest kleur door slechte weer

Redactie KW

Het jaarlijks Dahliadeweekend vindt dit jaar voor de 27ste keer plaats, maar helaas kunnen de kleurrijke bloemen de grijze sfeer op en rond het Paelsteenveld in Bredene niet opvrolijken. De dahliatuin oogt eerder mistroostig. “Maar daar zal de geplande herinrichting binnenkort verandering in brengen”, maakt het Agentschap voor Natuur en Bos zich sterk.

Voor het eerst vinden de randactiviteiten niet plaats rondom de dahliadetuin maar wel enkele honderden meters verder in en rond het MEC Staf Versluys. De bloemententoonstelling in de foyer van het evenementencentrum lokt veel nieuwsgierigen en de kinderanimatie en muziekoptredens moeten de sfeer er in brengen, ondanks het druilerig weer. De Dahliatuin ligt er bijgevolg zeer verlaten bij. Normaal omvat de tuin twee parkjes maar dit jaar werd slechts een gedeelte aangelegd die dan nog vele open gaten vertoond. “De kwakkelzomer heeft echter de kwekers flink parten gespeeld”, verdedigt het Agentschap voor Natuur en Bos, die beheerder is van het Paelsteenveld, zich.

Herinrichting

Dertig jaar na de eerste aanleg van het openbaar park wil de Vlaamse overheid werk maken van een grondige heraanleg. De werken worden in diverse fasen uitgevoerd. Indien alles volgens plan verloopt kan de eerste fase in 2013 worden aangevat. Blikvanger wordt een nieuwe wandelpromenade in het westelijk gedeelte van het park. Deze wandelpromenade zal een verbinding maken tussen de Astridbrug en het Staf Versluyscentrum. Een aantal van de vertrouwde voorzieningen zal ook worden vervangen. Zo zal de huidige dahliatuin worden vervangen door zes plantsoenen die zijn ingebed in een klein duinlandschap. Ook de sportterreinen worden aangepast.

(KM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier