Dagboek Enora Oplinus (5) : “Gaan voor finale”

Redactie KW

Met een spetterende hip hop fast (zie video) veroverde de Roeselaarse Enora Oplinus (bijna 19) vorige zondag ieders hart in So you think you can dance. Ze zit nu bij de laatste zes, aan onze krant vertelt de danseres exclusief over haar dansavonturen.

Maandag is normaal rustdag, maar niet vorige week. Er stond een fotoshoot op het programma. Dat was al een tijdje geleden. Het was tof om nog eens te doen, al verloor ik er jammer genoeg wel mijn vrije dag door. Vorige week kreeg ik Stefano als partner voor het duet. We zijn beide klassiek geschoold. De hip hop fast was dus een hele uitdaging, maar we waren super gemotiveerd. We slapen samen op de kamer en komen goed overeen. Stefano is iemand die mij kan oppeppen. Ik heb al veel aan hem gehad.

Zwaarder en zwaarder

Dat was nodig, want de laatste weken zijn zwaarder en zwaarder aan het worden. Veel tijd om aan iets anders te denken is er niet. Eens we in het huisje komen wil ik vooral chillen en liefst zo snel mogelijk naar bed. Vorige week moesten we naast de groepschoreo en de solodans ook nog eens repeteren voor Benelux Next Topmodel. Ik begon met een beter gevoel dan vorige week aan de live show, en dat gaf ook resultaat. De commentaren waren goed en dat zorgde voor een goed gevoel. Al blijft het natuurlijk een wedstrijd en weet je niet wat het publiek thuis denkt. Dat brengt veel stress met zich mee.

Hoop op finale

Zondag dansen we voor een plaatsje in de finale. Ik hoop op de finale en zal mijn uiterste best doen. In het begin was mijn doel top-10, maar nu zit ik al bij de laatste zes. Toch blijf ik van week tot week leven. Dat is ook het beste. Mocht ik naar de finale mogen dan zou ik niet weten wat me overkomt. Ik mis thuis wel een beetje. Mijn ouders, familie, vrienden, mijn eigen bed om eens lang uit te slapen… Dat mis ik nu echt.

Verrassing voor verjaardag?

Het is leuk dat er heel wat acties zijn om me te steunen, ik apprecieer dat. Ik vind het alleen jammer dat ik geen tijd heb om te helpen of met ideeën te komen. Of er iets gepland is voor mijn verjaardag zaterdag ? Ik weet het niet. Ze hebben gevraagd wat ik wou hebben, maar ik moet niets hebben denk ik. We zien wel. Al hoeft taart zeker niet voor mij. Ik ben geen zo’n taarteter (lacht).

Groetjes,

Enora

Het dagboek van Enora, elke week exclusief in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

>> Enora steunen kan door voor haar te smsen naar 6620 tijdens de uitzending. Er zijn zaterdag en zondag ook diverse steunacties op touw gezet. Meer daarover in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier