Dagboek Enora Oplinus (1) : Shoppen in Amsterdam

Redactie KW

Enora Oplinus (18) verdedigt de eer van Roeselare in de danswedstrijd So you think you can dance, waar ze het na prima prestaties in de audities en het bootcamp, de fase van de liveshows bereikte. Voor ons houdt ze haar dagboek bij.

We zijn de maandag na de eerste live show. Traditioneel een rustdag. Die gebruik ik vooral om lang uit te slapen en te gaan shoppen in Amsterdam. De opnames zijn in de buurt van Amsterdam, tijd om terug te keren naar huis is er niet. Dus blijf ik bij mijn zus overnachten die in de buurt woont. Maandag dient vooral om even niet aan de wedstrijd te denken.

Dansen, dansen en nog eens dansen

Eigenlijk bestaat mijn week uit dansen, dansen en nog eens dansen. Afgelopen week kreeg ik de opdracht om samen met Roberto een hip hop act te brengen. Een stijl die me niet echt ligt. We zijn onderverdeeld in groepen en repeteren ofwel in de voormiddag of in de namiddag. De andere momenten ben je vrij. Al is dat relatief, want dan moet je ofwel repeteren voor het duet of voor de eventuele dance 4 life.

Zwaar

Het is zwaar, maar niet zwaarder dan verwacht. Soms zijn er momenten dat ik het niet zie zitten. Zoals vorige donderdag, toen we de groepschoreografie aangeleerd kregen. Dan is het kwestie om te kunnen ontspannen. Iedere manier is dan goed. Zo deden we vorige zaterdagavond alle lichten uit en speelden verstoppertje in het donker. Klinkt misschien kinderachtig, maar dat was heel leuk.

Stressen op zondag

Iedere zondag is er wel wat stress, zeker vlak voor of tijdens de show. Als je niet op het podium staat zit je bij de make-up, kapper of repeteer je nog snel even. Ik vreesde vorige zondag even dat ik mijn dance 4 life moest brengen, maar ik bleek door te zijn. Dat was een hele opluchting !

Hopelijk lukt het zondag even goed, duimen maar !

Groetjes,

Enora

Het volledige dagboek van Enora, exclusief in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier