Dag van de Verzorgende: Hoog aantal 65-plussers in West-Vlaanderen

Redactie KW

Het is dag van de verzorgende. Hét moment om alle verzorgenden, zorgkundigen en verpleegkundig personeel te bedanken voor al hun goeie zorgen. En dat is nodig, want volgens prognoses zullen er in 2020 58 procent méér verzorgenden nodig zijn, omwille van de vergrijzing van de bevolking.

Het gemiddeld aantal 65-plussers in West-Vlaanderen ligt trouwens 3 procent hoger dan het landsgemiddelde. De Westhoek kent de sterkste vergrijzing. Zo is het aandeel van 65-plussers in Veurne het grootste in de hele provincie, 24 procent, gevolgd door Oostende en Brugge. Daarmee is de Westhoek een voorbode voor wat de rest van het land te wachten staat. Dat betekent dat er in toekomst meer verzorgenden zullen nodig zijn, vooral in de gezins- en thuiszorg.

Bijkomende middelen

“Daarvoor vinden wij het eigenlijk super dat minister Vandeurzen eveneens voor volgend jaar bijkomende middelen voorziet voor de diensten van gezinszorg, over gans Vlaanderen. Hoewel er op alle banken in Vlaanderen moet bespaard worden, maar daarop wordt niet bespaard. Er wordt verder een groeipad voorzien”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Griet Coppé. (AS)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier