Dag van de Verkeersveiligheid voor Belgen én Fransen in Adinkerke

Redactie KW

In Adinkerke is een Frans-Belgische Dag van de Verkeersveiligheid gehouden. Bedoeling is om ook aan de Noord-Fransen te tonen dat verkeersveiligheid in de politiezone Westkust prioritair is.

Sinds 2009 organiseert de politiezone Westkust met de preventiedienst van Gemeente De Panne de verkeerspreventiedag Franco-Belge op de grens van Adinkerke en het Franse Ghyvelde. Dit uniek gezamenlijk initiatief toont zowel de Franse als Belgische bevolking de middelen waarover de politiediensten beschikken. Maar het project is vooral bedoeld om de Noord-Fransen duidelijk te maken dat verkeersveiligheid in de politiezone Westkust prioritair is. Jaar na jaar zakten onze ongevallencijfers maar binnen deze daling was er een stijging van ongevallen waarin Noord-Fransen betrokken waren.

Zaterdag werd de internationale preventiedag geopend door Carl Decaluwe, gouverneur van de provincie West-Vlaanderen en Michel Delebarre, senator en burgemeester van Duinkerke in aanwezigheid van burgemeester Marc Vanden Bussche, voorzitter PZ Westkust; burgemeester Robert Butsraen van De Panne; Claude Marteel, burgemeester van Bray Dunes; Philippe Waghemacker, vice-president de la Communauté urbaine de Dunkerque; kolonel Judo Vinot, commandant van het rijkswachtdepartement Nord en hoofdcommissaris Nico Paelinck, zonechef van de politiezone Westkust.

(EDK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier