Dag van ambachten toont eeuwenoude, bijna vergeten ambachten

Redactie KW

Een veertigtal West-Vlaamse ambachtsmannen en- vrouwen zette zondag de deuren van hun atelier open. Met de dag van de ambachten wil de overheid bijna vergeten, vaak eeuwenoude beroepen in de kijker plaatsen.

Op haar zolderkamertje in Oostkamp bindt Sylvia Maenhoudt al negen jaar boeken naar eeuwenoude traditie. Een arbeidsintensieve passie die ze tijdens deze vijfde dag van de ambachten wil delen met de bezoekers. Sylvia kreeg de smaak te pakken toen ze voor haar job in de plaatselijke bibliotheek een cursus volgde om kapotte boeken te herstellen. Intussen bindt ze haar eigen boekjes die ze dan tijdens de zomer op allerlei marktjes verkoopt, vooral aan toeristen die haar soms ook meteen een andere uitdaging aanbieden.

Glasramen met textiel

Dat glasramen meer zijn dan de exemplaren die we in de kerken kunnen bewonderen, is dan weer de boodschap die Annemie De Vadder uit Loppem wil meegeven op deze dag van de ambachten. Ze maakt kunstwerken met glas, lood en opvallend: textiel. Het is al de vierde keer dat Annemie haar werk exposeert tijdens de dag van de ambachten.

(TN/BS)

Meer hierover in de nieuwsflash van FOCUS-WTV, vanaf 18u30

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier