Dadizelenaar blijft ontkennen dat hij brand stichtte in krantenwinkel

Redactie KW

Een man uit Dadizele staat terecht omdat hij 2 jaar geleden brand zou hebben gesticht in een krantenwinkel vlak bij de basiliek van Dadizele. De schade bleef beperkt want alleen een rolluik was zwartgeblakerd. Maar de beklaagde ontkent.

De feiten deden zich voor in de nacht van 7 juli 2010 en de vermeende brandstichter (49) zou herkend zijn geweest door een getuige die om 1.30 uur ‘s nachts voorbijreed op de plaats van de brandstichting.

Even later werd ook daar een gedeeltelijk verbrand schriftje gevonden dat zou gebruikt zijn geweest door de dader en dat eigendom bleek te zijn van de beklaagd.

Meteen was men ervan overtuigd de dader te hebben gevonden en werd hij opgepakt voor een aantal dagen. De beklaagde zelf ontkent in alle talen schuldig te zijn en weet niet hoe dat schriftje daar kwam. Hijzelf, maar ook zijn zus en schoonbroer beweerden ook dat hij op het moment van de feiten lag te slagen in hun huis in Merkem.

De getuige beweerde aanvankelijk dat hij de man herkende maar dat zou dar nu niet meer zo zeker van zijn. Een andere getuige haakte helemalal af. Een test met de leugendetector gaf niet meer zekerheid en de verdediging zei dat het onderzoek, “dat er amper was” aldus de verdediging, rammelde langs alle kanten. De beklaagde beweerde tijdens de behandeling nog maar eens dat hij de brand niet stichttte en dat hij we degelijk op het ogenblik van de feiten lag te slapen in het huis van zijn zus en schoonbroer en die dat ook bevestigden. Vonnis op 6 september.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier