Dadipark nog voor de winter tegen de vlakte

Redactie KW

Het Dadipark in Dadizele gaat nog vóór de winter tegen de vlakte. Dat zegt de NV Dadipark die eigenaar is van het vroegere familiepark. De actiegroep ‘red het Dadipark’ noemt de sloop een impulsieve beslissing en betreurt dat er niets meer zal overblijven van het oorspronkelijke domein. Maar de NV Dadipark zegt dat die vrees ongegrond is en zal ondermeer de houten loopbrug veilig opbergen.

Het compleet verloederde en door vandalen geteisterde Dadipark wordt nog vóór de winter gesloopt. Dat zegt de NV Dadipark die eigenaar is van het park. Aan die grote kuis hangt een prijskaartje van om en bij de 250.000 euro. Maar dat betalen de aandeelhouders met plezier. Dat zegt Achiel Vlaeminck, 83 en al sinds begin jaren 50 bij het Dadipark betrokken.

De actiegroep ‘red het Dadipark’ betreurt de afbraak van het familiepark dat al 8 jaar staat te verkommeren. En is vooral schrik dat niets meer zal overblijven van het oorspronkelijke park. “Alles wat boven grond staat zoals de gebouwen en toestellen zullen verdwijnen. Zelfs de putten en de vijver worden gedempt. Alleen de bomen blijven. Ik heb indruk dat dit alles nogal impulsief verloopt”, zegt Ward Vergote van Red het Dadipark. Maar volgens de NV Dadipark hoeft het actiecomité niets te vrezen en zal niet alles zomaar worden weggegooid.

De NV Dadipark spreekt momenteel met verschillende kandidaat-investeerders uit binnen- en buitenland. De naam Dadipark blijft bij een nieuw project zeker behouden. En de plaatselijke basisschool krijgt een stukje grond van om uit te breiden. (LOR)

Meer nieuws op WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier