Daders vals brandalarm Transfo gekend

Redactie KW

De jongeren die onlangs op een fuif de brandweer alarmeerden, zullen mogen opdraaien voor de kosten. Dit gaf de burgemeester als antwoord op een vraag van Vlaams Belang-raadslid Peter Verniers.

Het raadslid had vragen omtrent recente interventies van de brandweer. Het betrof een auto in het kanaal op 6 november en een brandalarm op de Chirofuif op 8 november. „Wat de wagen betreft, vraag ik mij af hoe het komt dat het inlichten van de brandweer door de politie zolang heeft geduurd. Over het brandalarm ben ik benieuwd wie deze grap zal betalen en waarom de politie niet aanwezig was om PV op te stellen.”

Burgemeester Vanwelden (CD&V-NVA) zei over de duikinterventie dat de politie op de hoogte was dat het ging om een gestolen, gedumpte wagen. Zij waren al ter plaatse geweest. De brandweer werd pas ‘s morgens opgeroepen om de auto te bergen.

Wat het brandalarm in Transfo betreft, zei de burgemeester dat de politie niet ter plaatse is geweest omdat zij blijkbaar ‘officieel’ niet op de hoogte waren van dit alarm. „De oproep zou niet gebeurd zijn via de gebruikelijke kanalen, zijnde de noodnummers. Vandaar dat de politie niet ter plaatse is gekomen.”

De burgemeester meldde dat vzw Jeugdinfra tegen de ondertussen gekende daders klacht zal indienen voor het ‘nodeloos oproepen van openbare diensten’. „Hiervan zal PV worden opgemaakt zodat de kosten kunnen verhaald worden op de daders.” (GJZ)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 24 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier