Daders gewelddadige carjacking opgepakt

Redactie KW

Het parket van Kortrijk laat weten dat een gewelddadige carjacking van 7 augustus 2010 in Aalbeke opgelost is. De twee daders, Fransen van geb. jaar 1990 en 1991 zijn opgepakt en worden deze namiddag na een Europees aanhoudingsmandaat uitgeleverd aan België. Het is dan aan de onderzoeksrechter in België om hen verder te laten aanhouden.

Op 7 augustus werd in Aalbeke bij Kortrijk een man zwaar toegetakeld bij een carjacking. De man werd voor dood achtergelaten en zijn auto werd meegenomen. Op 20 augustus 2010 vond in Leuven een gelijkaardige carjacking plaats. Ook daar kreeg het slachtoffer een klap op het hoofd.

Eén van de gestolen voertuigen kon op 1 september 2010 onderschept worden in Frankrijk. Dat voertuig is onmiddellijk naar België overgebracht voor sporenonderzoek. Met behulp van een vingerafdruk en DNA-sporen kwam de politie de twee daders op het spoor. Ze hebben ondertussen bekend.

Het parket van Kortrijk wil vooral de goede samenwerking tussen de onderzoeksrechters in Kortrijk en Frankrijk en de politiediensten in Frankrijk benadrukken. Het onderzoek werd gecoördineerd door de Federale Gerechtelijke politie in Kortrijk. Eén van de twee daders werd in december 2010 al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Hij kreeg toen 3 jaar effectief.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier