Dader vluchtmisdrijf opgepakt

In Gistel is een man opgepakt die vluchtmisdrijf pleegde na een ongeval.
Redactie KW

In Gistel is de autobestuurder die vannacht een fietser aanreed, maar daarna vluchtmisdrijf pleegde, opgepakt. De 22-jarige fietser is nog altijd in levensgevaar.

Het ongeluk gebeurde afgelopen nacht langs de Vaartstraat in Gistel. De 22-jarige fietser werd rond 3 uur door voorbijgangers gevonden. Hij lag zwaargewond naast zijn fiets. De fietser werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
De dader is een man uit Gistel. Toen de politie hem bijna negen uur na het ongeval aantrof, had hij nog bijna 0,5 promille alcohol in het bloed. Zijn rijbewijs is door het parket voor twee weken ingetrokken. De fietser verkeert nog steeds in levensgevaar.

Opsporing via brokstukken
De politie kon de chauffeur identificeren aan de hand van de brokstukken van de wagen die op de plaats van het ongeval zijn achtergebleven. Via de brokstukken werd het type wagen achterhaald. Al snel konden via het inschrijvingsregister enkele potentiële chauffeurs worden geïdentificeerd. De politie had snel de dader te pakken. Hij bekende intussen “iets” te hebben aangereden. De chauffeur is niet aangehouden. Hij zal zich later wel nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier