Dader vluchtmisdrijf in Moerkerke opgepakt

Redactie KW

Deze namiddag heeft de automobilist die zondagnacht een fietser in Moerkerke doodreed en vluchtmisdrijf pleegde zich aangemeld bij de lokale politie.

Het gaat om een man van 46 jaar uit Damme. Zondagnacht reed hij in de Weststraat op het fietspad een fietser aan die bezweek aan zijn verwondingen. De politie kon aan de hand van de brokstukken de auto van de aanrijder identificeren. Maar op het moment dat de speurders bij de dader thuis in Damme aanbelden, gaf die zich in Moerkerke spontaan aan bij de politie.

Naar eigen zeggen was de man in slaap gevallen achter het stuur en dacht hij dat hij een paaltje geramd had. Nadien ging hij thuis slapen. Pas toen hij ‘s middags bij zijn zus in Moerkerke het nieuws hoorde over een dodelijk ongeval, ‘viel’ zijn frank en legde hij de link.

Maandagmiddag legde de man een negatieve ademtest af, maar hij bekent dat hij op de kermis nogal wat gedronken heeft. Hij mag alvast een nacht in de politiecel doorbrengen. Dinsdag beslist het Brugs parket, na lezing van het dossier, of er aan de onderzoeksrechter een aanhoudingsmandaat gevraagd wordt. (SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier