Dader steekpartij kinderdagverblijf Fabeltjesland ligt in medische afdeling gevangenis Brugge

Redactie KW

Kim D., de dader van de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland, is suïcidaal. Dat is vernomen uit bronnen dicht bij het onderzoek. De jongeman is sinds vrijdag in hongerstaking en wordt in de medische afdeling van de gevangenis van Brugge met een infuus gevoed. Het parket van Dendermonde weigert elke commentaar over de toestand van de gevangene.

De 20-jarige Kim D. bracht vrijdagochtend twee baby’s en een 54-jarige vrouw om het leven in Dendermonde toen hij in het wilde weg met een mes begon te steken op de babyafdeling van het kinderdagverblijf. Hij had in zijn rugzak een mes, een bijl en een neppistool. Hij heeft nog altijd geen verklaring voor de feiten afgelegd tegenover de speurders.

Omdat de man blijft zwijgen, concentreren de speurders zich op de zoektocht naar zijn motieven. Er is nog altijd geen duidelijkheid waarom Kim D. van Sinaai naar Dendermonde trok om de feiten te plegen. De onderzoekers hebben nog geen link gevonden tussen het kinderdagverblijf en de dader.

Kim D. eet, drinkt en spreekt niet meer en verblijft in de ziekenboeg van de Brugse gevangenis. Door zijn apathische toestand hebben de verhoren nog geen doorbraak opgeleverd. De psychiaters die door de onderzoeksrechter aangesteld zijn, zullen de jongeman maandag onderzoeken. Kim D. verschijnt dinsdag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier