Dader heeft zijn ex bewust in brand gestoken volgens burgerlijke partij

Redactie KW

Op het assisenproces in Brugge tegen Salem Bensalem (59) werd de procesdag op woensdag afgesloten met het pleidooi van de burgerlijke partij. Die vroeg de jury Bensalem “te stoppen” en slachtoffer Kathleen V. zo te helpen een hoofdstuk in haar leven af te sluiten.

“Salem Bensalem heeft alles gepland. Hij heeft het slachtoffer, zijn ex Kathleen V., bewust in brand gestoken. Dat is het enige wat telt,” aldus de advocate van de burgerlijke partij.

“Moeten we ons nog afvragen waarom?”, ging ze verder. “Zijn prinsenleven, dat was hij kwijt. Kathleen deed alles voor hem. Ook geld geven, waarmee hij aan zijn gokzucht kon toegeven. Dat miste hij meer dan de relatie waar een breuk in was gekomen. Of Parkinson en de medicijnen hebben meegespeeld? Hij heeft er nooit één woord over gesproken met zijn zoon Rafik of met Kathleen V. Aan geen enkele arts heeft hij ooit gemeld dat hij door de ziekte of de medicijnen een ander persoon was geworden. Tijdens het onderzoek lichtte hij daarover op geen enkel moment zijn ondervragers in.”

“Op de eerste procesdag heeft hij geen enkele spijt getoond. Dat deed ons pijn”, klonk het nog. “Hij is meer bezig met zijn eigen hachje te redden. Hij heeft gewoon een gebrek aan schuldbesef. Natuurlijk kwam hij vriendelijk en respectvol over bij de getuigen, maar laat ons niet vergeten dat hij intelligent is. Hij is en blijft een gevaar voor het slachtoffer en haar verwanten. Hoe anders dan bedreigend kun je de brieven die hij schreef na de feiten bestempelen?”

Volgens de advocate wil het slachtoffer voor eens en voor altijd met rust gelaten worden. “Kathleen V. heeft de hulp van de jury nodig om dit hoofdstuk in haar leven af te sluiten. Als burgerlijke partij smeken we: stop deze man! Geef hem geen kans nog andere slachtoffers te maken.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier