Dader brutale homejackings in grensstreek voor 13 jaar naar cel

Redactie KW

De man sloeg onder meer toe in Zulte, Wevelgem, Roeselare en Langemark-Poelkapelle.

Het hof van beroep in Gent heeft de 23-jarige Abdelkader M. uit Roubaix veroordeeld tot 13 jaar cel voor een hele reeks gewelddadige home- en carjackings vorig jaar in de grensstreek. Ondanks het feit dat hij bleef ontkennen, verhoogde het hof zijn straf van 11 naar 13 jaar.

Gewelddadiger homejackings

In 2012 werd de streek tussen West-Vlaanderen en de Franse grens geteisterd door verschillende gewelddadige homejackings in onder meer Zulte, Wevelgem, Moeskroen, Roeselare en Langemark-Poelkapelle. Een deel van de buit werd teruggevonden in een garagebox in het Franse Villeneuve d’Ask. Daar lag ook een klauwhamer met daarop het DNA van Abdelkader M.

Verder onderzoek bracht aan het licht dat er ook schoenafdrukken konden worden gelinkt aan hem en een koppel herkende hem op foto. Toch bleef hij ontkennen.

Straf nog zwaarder

In eerste aanleg kreeg de man elf jaar cel. Het federaal parket vorderde toen 13 jaar, maar vorderde in beroep 15 jaar. Gezien zijn jonge leeftijd wilde het hof niet ingaan op de maximumstraf van 15 jaar, maar milderde tot 13 jaar. Het hof veroordeelde hem toch tot 13 jaar omdat het 11 jaar cel een onvoldoende strenge straf vond om hem in de toekomst te weerhouden van herval.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier