Daan Van Gijseghem en Sven Dhoest (Club Brugge) gewond na ongeval op Rijksweg in Rumbeke

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Dinsdagavond werden de hulpdiensten omstreeks 22 uur gealarmeerd voor een zwaar verkeersongeval langs de Rijksweg van Roeselare. Vanuit de richting E403 reden twee wagens volgens getuigen aan een zeer hoge snelheid in de richting van het Sterrebos. Er viel een gewonde, Club Bruggespeler Daan Van Gijseghem. Hij had ook gedronken. Sven Dhoest zat ook in de wagen, maar hij raakte niet gewond.

Het ging volgens getuigen om een straatrace, zo melden ook politie en parket. Ter hoogte van Sportline liep het verkeerd. Van Gijseghem verloor de controle over het stuur van zijn Mercedes bij een inhaalmanoeuvre. Hij ramde de middenheuvel en sleurde enkele paaltjes mee. Vervolgens kon hij nog rakelings een tegenligger vermijden, maar plofte met grote snelheid tegen een verlichtingspaal. De andere wagen stopte niet en reed aan hoge snelheid weg. Die chauffeur kon later evenwel opgespoord worden. De brokstukken vlogen in het rond en troffen ook nog andere wagens waarbij deze schade opliepen.

Niet zwaar gewond

Van Gijseghem werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een nacht in observatie doorbracht. Over de ernst van de blessure van Van Gijseghem kan Club Brugge nog geen duidelijkheid verschaffen, maar de verdediger zou in elk geval niets gebroken hebben. Een test wees uit dat de Club Bruggespeler gedronken had, zijn rijbewijs is in beslag genomen. Ploegmaat Sven Dhoest (17), de derde keeper van Club, zat naast Daan Van Gijseghem in de wagen, maar hij kwam met de schrik vrij. Ook Dhoest werd naar de spoeddienst van het ziekenhuis gebracht, maar mocht dinsdagavond al terug naar huis. Hij is onder de indruk van de gebeurtenissen, maar verscheen woensdagochtend wel op het appel op de luchthaven van Oostende en vliegt mee met zijn ploegmaats naar Braga.

De spiksplinternieuwe Mercedes werd naar de schroothoop verwezen. De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken die over een driehonderdtal meter verspreid lagen op te ruimen.

Bekijk hier de reportage

(JB/FV/BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen. Vanavond ook in nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier