Daan, eerste headliner Paulusfeesten, ziet Oostende als toevluchtsoord

Redactie KW

Woensdagavond werd het startschot van de Paulusfeesten gegeven, met als headliner Daan. De sfeer op de openingsavond zat goed en dat zullen de meer dan 12.000 aanwezigen op het Petrus- en Paulusplein zeker beamen. Onze fan kon Daan strikken voor een gesprek.

De sfeer zat er goed in, op Pier en Pol, toen Daan de eerste dag van de Paulusfeesten mocht afsluiten. En de liefde is wederzijds… Daan Stuyven noemt Oostende zijn vluchtstad. “Toen het mij als jonge gast allemaal te veel werd, stapte ik in de auto en reed ik naar Oostende. Dan verdween ik in het Oostendse nachtleven, wat mij wel kan bekoren. Het is ietwat geflipt, net om die reden kom ik hier graag. Er zit volk van overal, Noord-Fransen, wat Engelsen,… Ik vond het vooral aangenaam in de tijd dat er nog een overzetboot was. Ik nam vaak de ferry, dan deed ik Angelsaksische driften.”

In zee verdwijnen

Vorig jaar speelde Daan op Woosha, met zoals dit jaar het podium op het strand. “Ik doe niets liever dan optredens te geven zo dicht bij de zee. Dat is het cowboyprincipe, je weet graag langs waar je weg kunt. Je paard staat klaar en je kan onmiddellijk vertrekken. Ik word niet graag ingekaderd, letterlijk en figuurlijk. Ik ben nu eenmaal graag weg. Dat is mijn probleem als ik in Mechelen optreed. Je kan er wel weglopen, maar ze hebben je direct (lacht). Terwijl, in een stad zoals Oostende kan je altijd een bootje pakken en in de zee verdwijnen.”

Hoogtevrees in zee

Daan heeft naar eigen zeggen een haat-liefdeverhouding met de zee. “Ik vind Kamagurka’s uitspraken leuk : Bovenal is de zee koude soep. De zee eindigt niet en het is een beetje aanvaarden van oneindigheid. Bovendien heb ik serieuze hoogtevrees in de zee, het idee dat het twintig of vijftig meter doorgaat onder mij, daar kan ik redelijk hard op flippen. Meer nog dan dat ik op de kathedraal van Antwerpen klim, zoiets kan ik perfect plaatsen. Daarnaast wil ik de zee ook gewoon opdrinken (lacht), maar dat is simpelweg degoutant.”

(MJ)

Het hele interview in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 13 augustus, verslag in De Zeewacht van vrijdag 20 augustus 2010

>> De Paulusfeesten duren nog tot en met dinsdag 17 augustus. Meer info op www.paulusfeesten.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier