Cursus Miss worden door Katleen Van Landschoot

Redactie KW

Katleen Van Landschoot (34) deed tussen 1993 en 1999 mee aan diverse missverkiezingen. Nu is ze zelfstandig journalist en copywriter. Ze combineerde haar taalvaardigheid met de ervaring in missverkiezingen, met als resultaat het boek ‘Hoe word ik een miss: 200 tips op weg naar het kroontje.

Op de erelijst van Katleen Van Landschoot staan maar liefst 18 finaleplaatsen bij missverkiezingen. Meestal gaat het om kleinere en minder bekende verkiezingen, van Bloemenkoningin over Kleinveeprinses tot Bakkersfee en Miss Traffic Center. Drie keer greep ze vlak naast de titel en werd ze eerste eredame, maar in 1994 lukte het haar toch om het kroontje van Suikerprinses binnen te halen.

„Vooral kennisverkiezingen waren mijn ding. Bij de verkiezing van Kleinveeprinses wist ik zelfs dat een ei uit zeven delen bestaat en hoeveel pluimen een kip heeft.”

Dit jaar kwam Katleen opnieuw in het misswereldje terecht. „Het viel me op dat veel kandidates nog altijd grote blunders maakten. Zo kwam ik op het idee om een boek te schrijven met tips.” Voor het boek interviewde ze twintig specialisten en ervaringsdeskundigen die elk tien tips gaven. „Ik beschrijf chronologisch welke stappen genomen moeten worden. Dat begint al drie maanden voor de verkiezingen en eindigt met wat je allemaal te wachten staat eenmaal je verkozen bent. Naast verschillende praktische tips over lichaamsverzorging en kledijkeuze komt ook het aspect zelfvertrouwen ruim aan bod.

„Ik laat onder andere iemand aan het woord die uitlegt hoe je moet omgaan met jaloezie. Want het blijft een harde en venijnige wereld.”

De eerste reacties op het boek zijn positief. Uitgeverij Bola Editions denkt zelfs al aan een vervolg. “Die zou eventueel ‘Hoe word ik een stralende bruid?’ kunnen heten. Maar dat is nog niet voor morgen, eerst afwachten hoe dit boek onthaald wordt.” …

(TG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

>> Zelf een tip om Miss te worden? Laat het weten op ons reactiepaneel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier