Curieus neust in de Groote Oorlog

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Curieus West-Vlaanderen pakt uit met het boekje ‘Neuzen in de Groote Oorlog’. “Dit is geen geschiedkundig werk, maar brengt verhalen van gewone mensen”, aldus voorzitter Michèle Hostekint.

“Neuzen in de Groote Oorlog is een vervolg op onze ‘Neuzen in eigen stad’ boekjes, waarbij we anekdotes en leuke tips bundelden. Deze boekjes kenden veel bijval en dus besloten we om op die lijn verder te gaan, met dat verschil dat we nu focussen op thema’s. In Oost-Vlaanderen pakte Curieus bijvoorbeeld uit met ‘Neuzen in de Vooruit’, maar in West-Vlaanderen konden we niet om de herdenking van de Eerste Wereldoorlog heen”, schetst Michèle Hostekint, voorzitter van Curieus West-Vlaanderen.

“We beperken ons in de verhalen niet tot het strijdtoneel en de soldaten, maar kijken ook naar het leven van de gewone burgers. Over het smokkelen, over de rokken van de vrouwen die steeds korter werden.

“Het boekje krijgt volgend jaar trouwens een vervolg met de muziek- en theaterproductie ‘De kleine Groote Oorlog’, die in oktober 2014 in première gaat”, besluit Michèle Hostekint. (SRA)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier