Cultuurschepen van Kortemark in wel erg opvallende outfit

© FOTO GINO COGHE
Redactie KW

De Markt van Kortemark wordt op zaterdag 14 september ingenomen door de lokale verenigingen en dat voor de unieke viering van ‘950 jaar Kortemark’. “Het moet een echt volksfeest worden,” geniet schepen van cultuur Rik Waeyaert nu duidelijk al.

Zo’n vijftien lokale verenigingen zullen kraampjes bemannen, stuk voor stuk draaiend rond het thema ‘middeleeuwen’. Een ‘Middeleeuws Collectief’ zal de gemeente terug naar 1063 katapulteren met workshops zwaardvechten, middeleeuwse dansen, boogschieten voor kinderen en volwassenen, maliënbandjes maken, kaartweven, verven met planten en volksspelen. Er zal een smidse en een kruiderie ingericht zijn en er is ook een roofvogelshow. ‘s Avonds is er een breughelmaaltijd met muziek en animatie en een vuurspektakel voor zo’n 150 tot 200 gasten.

Wie verkleed naar de Markt komt, ontvangt een verrassing bij de stand van Toerisme en Cultuur. En het voltallig schepencollege zal verkleed zijn,” belooft de schepen die zie foto dankzij zijn echtgenote al zijn ridderkostuum in huis heeft.

(LTK)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier